Aprilväder & Pysselprojekt…

Fredagen var himmelens fin. En riktig vårvinterdag med allt vad det innebär. Inga måsten på ”schemat”. Efter en sparktur med hundarna satte jag och Wilda oss på gäststugans trapp och klurade på vad vi ska måla på en av väggarna i hundhuset. Vi är inte helt överens ännu…

Jag och Henry experimenterade ihop en ny marinad till älgköttet. Helt överens om smakerna…

På kvällen åt vi årets första altanmiddag. Vårtecken…

På fredagskvällen återvände magsjukan till Tjärnliden. Vår äldste son, som vi trodde skulle klara sig, åkte nu dit. Lördagen var han väldigt knäckt och Harry var sympatisjuk med honom. Hundarna tröstade…

Något annat som återvänt är vintern. Det började snöa på lördagsmorgon…

…och har precis i detta nu slutat. Minst 15 centimeter har anlänt. Med sjukdom och snöande blev det inte så mycket uteaktiviteter som vi tänkt men desto mer pysselprojekt. Igår påbörjade jag något jag funderat på länge, ett knivbälte…

Det var verkligen lättare sagt än gjort! Tur att Ragna gjort en fantastiskt fin arbetsbeskrivning på sin blogg. Tack Ragna! Med väldigt ömma händer och fingrar gick jag i mål på kvällskvisten. Jag tänker att mönstret och färgerna symboliserar skog och fjäll. Där jag trivs som bäst…

 Jag hade även lovat Henry en myslampa. Jag har ju gjort en med horn till Harry och en med björk till Edward men nu har jag inte kommit på något passande riktigt så tills vidare hängde jag upp en ljusslinga under hans nya säng (som farfarn och pappan byggt). Dagen till ära är Henry dessutom utklädd till finskspets…

Nu är alla pigga och glada. Inklusive mycket konflikter mellan tvillingarna nu för tiden. Någon slags fyraochetthalvtårsutvecklingsgrej? Jag kan lätt ta ett jobb på FN eller NATO i framtiden. Hur som haver är vi friska. Även Edward…

Nu hoppas vi att det friska håller i sig! Och att vi får mer av det fina våriga! Ha ett toppenfint slut på veckan! ❤

2 kommentarer

Add Yours
 1. nobsmatte

  Så duktig du är, knivbältet blev jätte fint. Blir lite avundsjuk på snön. Hos oss har det mesta töat bort så nu är det slut med sparkåkning med hundarna. Måste hitta på något annat sätt att få dem att springa på. Var ensam med nobspojkarna i helgen då husse var på ”Riks”. Höll på att bli knäpp. Var som att de verkligen skulle testa mattes tålamod.

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla du! Ja det är trevligt med snö ett tag till minsann men sedan kommer den där jobbiga perioden. Lerigt, blött och svårt att ta sig fram förutom på vägen. Fyrhjulingen är egentligen bäst då för mest hundmotion… 😊
   Ha en toppenbra vecka! 💛

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s