Kojor & Kalas…

Förra helgen hade vi efterlängtat besök av familjen Andersson-Ferry. På fredagskvällen bjöd de i vanlig ordning på spännande och underhållande samtalsämnen samt vin…lyssning…

Lördagsförmiddagen var vi ute i det fantastiskt fina vädret. Fler spännande samtal och förberedelser inför Eddes barnkalas. Brohäng i Tjärnliden…

I sista stund kom Edde på att vi glömt ballongerna. De var även roliga att jaga runt på skaren tyckte de yngre versionerna av oss…

Medan Daniel och Norma drog iväg på äventyr tog jag och Edde emot kalasgästerna och familjen Andersson-Ferry gjorde eld i grillkåtan…

Vi inledde kalasandet med att grilla korv och marshmallows sedan var det dags för skattjakt. Jag hade gjort en utifrån kalasets tema; skoter. Inte helt enkelt. Jag hade gjort personliga ledtrådar som till exempel kunde vara att de kört fast och behövde leta en spade i garaget och där hade jag då gömt nästa ledtråd. Eller att variator-remmen gått sönder och att de skulle hämta en ny i verkstaden där då nästa ledtråd fanns och så vidare. På vissa ställen fick de uppdrag som ALLA skulle vara delaktiga i, till exempel ”lacka” en egen skoter…

Det är himla trevligt att kunna vara ute. Även när det är barnkalas och speciellt när det är ganska många barn. Sista halvtimmen spenderade vi inomhus med lek och tårta. Jag hade kämpat länge med att få till en skotertårta. Min allra första prinsesstårta var det också. Edde var dock inte helt nöjd…skotern liknade tydligen mer en Ski-doo än en Polaris och den skulle dessutom ha varit tredimensionell…Höga förväntningar på mamman! Nästa år ska jag påminna mig själv om att köpa en tårta. Smaken gick hem i alla fall…

Efter kalaset kom Eddes kompis Wilda på besök och de satte genast igång att bygga en koja. Först ute och sedan inne. Det har varit mycket kojbygge på sistone här hemma…

De sov även där under natten. Harry var hos ”farfars” och Henry var hemma och sur för att han inte fick sova i den fina kojan. Som kompensation skulle han å det bestämdaste sova på kökssoffan. Så blev det…

Söndag morgon hade vi som bekant ändrat till sommartid. Fantastiskt onödigt! Speciellt när barnen kommer pigga som mörtar och undrar om vi inte ska äta frukost snart…just före 04.30. Ja han som kom dragandes med sommartid förtjänade verkligen inget Nobelpris! Det gjorde däremot den som uppfann receptet till chokladbollar…

Vi hade ju några timmar extra den här morgonen så vi hann göra många chokladbollar och eftersom jag var lite fundersam till om tårtan skulle räcka till ”släktkalaset” gjorde vi även en till sådan. Typ. En kladdkaka med kaffechokladglasyr och frestande garnering…

Många fina presenter har Edde fått! Tack alla! Jag har även köpt några fina presenter till mig och maken, en spårguide i fickformat och färdigpackade passningskit, från Svenska Jägareförbundet. Perfekt att hitta både lite här och där. Snart är det höst igen…

Avslutningsvis har ju Norma varit på parningsresa. Hur utfallet blir är högst osäkert tyvärr. Det här med avel är mycket lättare sagt än gjort! Vi håller tummar, tår och tassar att det blir valpar. Mer kan vi inte göra. Uppdatering kommer. Under tiden håller sig Harry och Norma uppdaterade om vad som händer i hennes bransch…

Stort tack till alla som kalasat med oss under helgen! Ett extra tack till Heidi för bland annat en massa fina kalasbilder! ❤

2 kommentarer

Add Yours
  1. Britt

    Så mysigt kalas ni har haft och goda tårtor som smakade nog mums.. Underbar bild på Harry och Norma blickar säger allt.Hoppas på att hon får valpar så fin som hon är och hon verkar så go.Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s