Flera nyanser av vårkänslor…

Förra helgen var det verkligen vårkänslor i väderleken. Det var en hel del vind vissa dagar men väldigt fint med en massa vårvintersol. Varje dag spenderades mer eller mindre tid på Björntjärn. Här gräver Harry fram en av gäddsaxarna…

Jag och Harry kollar med spänning…

En endaste gädda fick vi den dagen. Som Henry ”bärgade”. En gädda är bättre än ingen…

Här är jag och min kompis Tina. Paus i gäddsaxandet. Tvättäkta norrländskor…

I skogen har vi varit en del. I vanlig ordning. Harry har varit en riktig musher. Med min spark. Tillsammans med Norma…

Norma är väldigt duktig på att dra. Egentligen. Men med Harry är hon lite väl försiktig. Men det är ju bra det också såklart. Nu hoppas vi att vår Norma (Bergvattnets Dakka), som äntligen börjat löpa, har lite extra mycket vårkänslor när hon ska dejta till helgen som kommer. Håll tummarna! ❤

Harar och skogsfåglar verkar i alla fall vara i full gång med vårkänslor. Hopp, skutt och bubblande spel. Lite trötta blir de nog också. Jag har hittat flera fina sovplatser på sistone…

Jag har även hittat några fina uteböcker…

Mycket utemat blev det under helgen…

Jag fick bland annat för mig att göra piroger. Ja det var ursprungstanken men till slut blev det mer vårrulleform. Gott och enkelt. Gör en lite kryddig och fast köttfärssås. Rulla in lagom mycket i smördeg. Strö över ost. Vik ihop och grädda i ugnen tills de fått lite färg. Goda både varma och kalla…

Förutom att hitta på nya recept har jag även efter drygt ett års letande äntligen hittat nya gardiner till vardagsrummet. På Åhléns. Den butiken ska man aldrig underskatta…

När jag nu uppenbarligen hade några slags shoppingvårkänslor slog jag även till på en ny ”paltslunga” som jag länge funderat på…En handväska alltså…

Den har kommit väl till pass under denna vecka då jag spenderat några dagar i Stockholm på jobb. Jag har hållit utbildningar i Arbete på Väg i MUEK:s regi. Jag var lite nervös minsann men allt gick finfint. Väldigt trevliga deltagare och ett äventyrligt hotell…

Där fanns stora träningslokaler, en enorm bastu, klätterväggar på fasaden, kanotuthyrning och en massa annat. Jag hann inte göra så mycket mer än att jobba, sova och testa gymmet denna gång. Men jag fick chansen att äta middag med en av mina bröder, Robin, som också var på jobb i Stockholm. Trevligt!

Mindre trevligt har det blivit att flyga. Jag har alltid varit mer eller mindre åksjuk i flygplan (och alla andra fordon så länge jag inte kör själv) men jag har aldrig varit flygrädd. Med åldern känner jag dock att det där sistnämnda börjar krypa på. Jag överanalyserar, granskar kritiskt, riskbedömer, lyssnar efter missljud och en massa andra dumheter. Det går dock alltid bättre när man åker hemåt. Dit man alltid mest vill. Hemma bäst! Upp i det blå bara…

Och igår fyllde vår förstfödde hela sju år. Tiden flyger fram! Hipp hipp hurra till vår fina Edward! ❤

Imorgon ser jag fram emot efterlängtade besökare och så blir det en hel del kalasförberedelser. Tåg- och skotertema ska det visst vara. Utomhus. Edde vill bland annat att jag ska göra en tårta med en marsipanskoter på…En skattjakt med skotertema klurar jag också på. Utmaningar! Roligt! Kom gärna med tips! Och ha en jättetrevlig helg med massor av vårkänslor och mys! Tänd några ljus. För myset och för de som inte har möjligheten att göra det längre.  Ta vara på livet! ❤

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
    • detvildalivetinorr

      Det kommer att gå finfint ska du se! 😘 Du får ringa och berätta mer någon dag! Just nu håller vi dock på att repa oss efter en magsjukeattack… 😣 Hoppas ni hade en toppenhelg! Kram kram! 💛

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s