”Man lever så mycket man hinner…”

Ibland hinner man mycket, ibland lite mindre. Det viktigaste är ju dock att man hinner det man vill. Att man lever det liv man vill. Tiden är begränsad…

ripklocka-a-brasa

Ur led tycker jag också att tiden är. Vad gäller vädret. Med undantag för en dag eller två var det flera plusgrader förra veckan. I mitten på februari…Helt galet! Som kompensation för detta var det dock otroligt vackra soluppgångar och nedgångar…

morgonvy-skramtrask

Det var relativt tidiga morgnar och sena eftermiddagar för mig förra veckan då jag höll YKB-fortbildning i Skellefteå. Det var en trevlig vecka med ett trevligt gäng yrkesförare på det väldigt mysiga Medlefors Konferens. Idel god mat, fika och sprakande brasa…

brasa-medlefors

Under helgen har det mestadels varit alldeles för skarpt för jakt tyvärr men med de gamla fläktkylda godingarna har vi i alla fall kunnat åka på lite skoteräventyr…

jag-harry-wilda-a-skoter

Vi har kollat till mårdfällorna och spanat in finfina bajsar…

dubbe-h-a-tjaderbajs

Uppe på höjderna är det inte mycket snö kvar minsann! Man kan tro att det är slutet på mars. Lekinspirerat är det dock alltid i naturen. Bästa lekplatsen…

dubbel-h-stenar

Utemat, mat hos och med vänner och mysmellis i grillkåtan sätter guldkant på tillvaron. För alla…

m-i-grillkatan

Äldsta sonen har varit hos ”morfars” och jag och Daniel har också passat på att få lite egentid med var sin tvilling. Viktigt det också! Jag och Harry har bland annat hängt i grillkåtan…

jag-a-harry

…och i köket. Harry ville ha kalas i sitt rum, med en chokladtårta. När man bor i skogen får man ta det man har hemma. Ibland blir det bra och ibland mindre bra. Den här gången blev det himla bra. Vi kan kalla den ”Kaffekladdkaka med dajm”…

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 200 gram smör och låt svalna. Rör snabbt ner 4 dl socker, 2 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1½ krm salt och 4 ägg ett åt gången. Tillsätt 2½ dl mjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Toppingen gjorde vi genom att blanda 50 g smält smör med 1 msk kakao, 2 msk vaniljsocker, 3 dl florsocker och 3 msk kaffe. Låt både den och kakan svalna lite innan den breds på. Toppa sedan med dajmströssel. Mastig men mumsig!

kladdkaka

 

I eftermiddag har jag och maken haft lite egentid. I människobyn. Snabb, sen lunch och jakt på förvaringsmöbel. Man verkar inte kunna ha för mycket av den sorten. Samma gäller mössor, underställ, kuddar och tjocksockar. Bland annat…

Men nu är det dags packa ihop lite inför kommande skol- och jobbvecka medan Daniel skottar (igen). Det har faktiskt kommit cirka 15 centimeter snö sista dygnet och kommande vecka ser lovande ut vädermässigt. Den som lever får se…Trevlig vecka alla!

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. nobsmatte

  Mums vilken smarrig choklad/daimkaka, ser jätte god ut. Ja vädret kan verkligen göra en galen. När jag äntligen skulle få upp min yngste son med dotter (mitt första barnbarn) på snart 10 år som bor i Göteborg då blir det flera plusgrader, regn och ishalka. Jag och Micke hade ju tänkt hitta på en massa skojiga vinteraktiviteter men av det blev det inte mycket. +8 grader och friska vindar. Trodde att jag skulle få uppleva härliga vintrar när jag flyttade upp till Sundsvall.

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Ja den var riktigt god! Och riktigt sockersöt! Man behövde inte så många bitar… 😀 Ja det här klimatet kan ju verkligen göra en galen numera, vintertid i alla fall. Ur led är vintrarna! :-/ Hoppas ni hade en himla trevlig helg ändå! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s