Vintervacker Vabruarivecka…

Förra året lärde jag mig verkligen innebörden av ”VABruari” och nu en vecka in i februari kan jag konstatera att det är en trend. En mindre bra sådan. Detta är även en månad med mycket jobb. Eftersom maken jobbar skift kan vi dock även vabba i skift och mycket jobb kan jag göra hemifrån. På gott och ont. Vädret har i alla fall varit på vår sida. Riktig vinter med både kyla och vintersol. Vintervackert! Här är hemma bäst vid världens bästa vägända…

hemma-bast

Beroende på sjukdom går det allt som oftast att vara ute. Så mycket man orkar. Frisk luft är alltid bra. Både för två- och fyrbenta…

wilda-a-henry

Jaga hare kan man fortfarande ägna sig åt. Glädjande! Här är kanske hunden överflödig då Henry tränar på att lukta i harspåren…de luktar lite bajs konstaterade han som aldrig missar ett spår av något slag…

henry-luktar-pa-harspar

Wilda som i princip var till den så kallade regnbågsbron och vände förra helgen har helt återhämtat sig. Fantastiskt! Det gnager dock lite extra inombords vid tanken på att hon kanske inte har så långt kvar innan hon ska göra den resan för gott. Hon börjar vara en gammal dam. En vacker sådan…

wilda-vinter

Åter igen pigg på äventyr och alltid med spring i benen…

vinterbjork-a-w-2

Mil efter mil har hon sprungit. Det har även min bil. Lite oroande även det men pärlan fick UA på besiktningen i veckan så det är bara att köra på…

navara-kall-morgon

Spring i benen har även hararna. Runt var och varannan knut. Kanske de har lite tidiga vårkänslor?

lada-a-harspar

Vad gör man då mer med mer eller mindre spring i benen på vabbade barn? Förutom små äventyr ute blir det mycket pyssel, teckningar, målningar, bakning och experimenterande. En dag testade vi att göra sådana där ballonglyktor. Man fyller helt enkelt ballonger med vatten och låter dem frysa till ute…

ballonglyktor

Tanken är att man ska sticka ner något i öppningen innan de fryser för att göra plats för ett ljus men det fanns det ingen tid till i ”stridens hetta” så vi gjorde en ring med isbollar och med ett ljus i mitten istället…

edde-a-islyktor

Mysigt! Mysigt har även Norma haft det som hittat en ny kompis. En myskompis mellan jaktsvängarna. Hon har inte börjat löpa ännu men hon tränar kanske inför eventuella valpar? Eller så funderar hon på att börja med björnjakt istället?

norma-a-nalle

Förutom vintervackert har det flyttat in en vacker inredningsdetalj här hemma. Kanske är detta Wildas sista tjädertupp? En maffig bit fylld av jaktliga minnen från hösten. Fantastiskt fint konservatorjobb av Jakt & Trofé i Boliden…

tupp-1

Under överseende av tuppen har vi spelat en del sällskapsspel under veckan. Det är underskattat! Förra veckan hittade jag ett jättefint spel om djur och natur och om vad som händer i skog och mark under hela året…

sallskapsspel

Och nu är helgen här! Jag är oftast ledig fredagar om jag inte håller någon utbildning. Nu är det ju dessutom VABruari som sagt. Helgen hoppas jag bjuder på mindre sjukdomar och mer av gäddfiske, fällfångst, harjakt och trevligt sällskap! Jag ska också hinna förbereda en del inför kommande vecka då jag håller YKB-fortbildning i Skellefteå.

Avslutningsvis en bild på fruktstund utomhus. Hur gott är det inte med speciellt apelsin ute (och i bastun)!?! Gärna apelsin, en blodig sådan…

wilda-a-blodapelsin

Trevlig helg på Er!

 

 

2 kommentarer

Add Yours
  1. nobsmatte

    Otroligt snyggt jobb med tjädertuppen. Så häftigt att ha en sådan ståtlig hemma på väggen. Tråkigt med Wilda, hoppas hon får vara pigg några år till. Har sett mycket harspår hemomkring. Nu jagar vi ju själva inte hare förutom Coffy, äldsta nobsen, som fått för sig att hålla på med sånt tok. Så fort det blir snö slutar han jaga fågel, då bryr han sig bara om hare och harspår. Knasiga hund.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s