Glashus, harjakt och vård i det vilda…

Det har sannerligen varit en hektisk vecka och helg. Mycket att göra. I vanlig ordning. Mer roliga och inspirerande saker än vice versa. Torsdag till exempel var jag på möte med Jägareförbundet Västerbotten. Mycket att diskutera och fundera kring på en väldigt speciell plats. I ett glashus omgiven av träd och trädstugor på Granö beckasin…

grano-beckasin

Verkligen en annorlunda och häftig plats. På bilden här nedan är vi på väg upp mot glashuset och fågelnästena som tädstugorna kallas. Under ett av nästena står Anja Kjellson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet och även en av författarna till den nya boken ”Jaktens historia i Sverige: vilt, människa, samhälle, kultur”. Anja har skrivit ett kapitel i boken som handlar om kvinnor i jakten från 1200-talet och framåt. Boken trycks i detta nu och kommer ut i början av maj. Spännande!

fagelnasta-a-anja

En annan vinkel på några av nästena och udden de står på…

fagelnasten

På Granö beckasin fanns även en mysig restaurang med väldigt god mat, vandringsleder, bastu, badplats och mycket annat. Jag tänker att även barnen skulle uppskatta ett besök där till sommaren. Så här såg det ut inifrån ett av fågelnästena…

fagelnasta-inne

Men nu lämnar vi Granö och drar hem till skogen igen. På harjakt. Några kortare eftermiddagssläpp förra veckan och några längre under helgen. I fredags hade jag och Henry lite egentid i harskogen. Med åkmadrassen. Den går ju ganska lätt att dra med sig, med betoning på ganska beroende på hur långt och länge man håller på…

jag-a-henry-pa-jakt

Efter drygt två timmars drev blev det dock dötappt i ett område med närmast ogenomtränglig contorta. Dötappt både för Norma, mamman och åkmadrassen. En bild på Norma i trevligare skog…

norma-jakt

Igår, söndag, fick dock Norma en ”belöning”. Efter drygt tre timmars tapptfritt drev…

hare-2

Själv spenderade jag, och min goda vän Jessica, mesta delen av helgen på Ansia i Lycksele. På sista delen av instruktörsutbildningen Vård i det vilda. Här är vi på väg…

jag-a-jessica-pa-g

Långa dagar med väldigt mycket spännande att lära sig. Tillsammans med ett härligt gäng jägarmänniskor från spridda delar av Svenska Jägareförbundet Norr. Här höll vi till…

ansia-konferens

Både psykisk och fysisk träning…Här kämpar Jessica på med HLR på Mini-Anne som fick utstå många hjärstopp och återupplivningar…

jessica-a-mini-ann

Fina hundar fanns det gott om. Vissa av dem fick vi se och träna lite olika saker på. Såklart inte något som på något sätt var skadligt för hundarna…

hlr-hund

En massa god mat fick vi också, mellan varven. På skogskåtan…

skogskatan-vinter

Nu inväntar vi lite kursmaterial men sedan är det bara att boka in egna utbildningar i Vård i det vilda för nu är vi klara instruktörer. Väldigt roligt, spännande och framför allt viktigt!

vard-i-det-vilda

Det får nog bli lite extra mycket motionssvängar denna vecka för att kompensera för all god mat och stillasittande. Det har kommit lite mer snö nu men förra veckan gick det att ta sparken överallt. Jag kunde till och med sparka ”trapplinan” med hundar och pannlampa för att kolla till mårdfällorna på kvällskvisten. I veckan blir det nog mer skidor…

spark

Jag hoppas att alla får en bra vecka och att ni får vara friska. En av tvillingsönerna har varit krasslig under helgen och även vår finnspets Wilda. Den sistnämnda börjar vara till åren och den förstnämnda har en lite mer besvärlig sjukhistoria vilket gör att man blir extra orolig men nu är de bägge på fötterna. Hoppas att det håller i sig! Stort tack till alla som hjälpt oss under helgen! ❤

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s