Ändrade planer och fjällmys…

Planerna inför helgen var inledningsvis väldigt jaktbetonade. Mamma-barn-jakt med världens bästa och mest armstarka Heidi med familj och lite mer ociviliserat kojmys. Men förra veckans skitväder med mycket vind, blidväder och till och med lite regn samt några minusgrader på det skapade än en gång väldigt dåligt jaktföre. Både för fyr- och tvåbenta. Tråkigt! Men Heidi hade en bra alternativ plan…Fredag packade jag in sönerna i bilen och drog uppåt landet. Efter några pinkpauser och renpauser…

renar-pa-vag

…mellanlandade vi i Storuman hos familjen Andersson-Ferry. Vi fyllde på energi i form av middag och sönerna gjorde av med lite energi i form av bus och lek. Sedan satte vi oss alla i bilarna och drog uppåt till deras (eller rättare sagt Björns föräldrars) supermysiga stuga ovanför Tärnaby. När sönerna lagt sig och Björn läste godnattsaga myste jag och Heidi ner oss framför brasan…

brasmys-med-ol

Lördag förmiddag ägnades åt mycket bobåkning och snöskottning. Det var verkligen tur att det visade sig att min låga fyrhjulsdrift fungerade. Annars hade jag inte tagit mig ens halvvägs upp till stugan…

soner-a-bobar

Man får säga vad man vill om föret men just för bobåkning var det perfekt…

jag-a-sonerna-2

Sönerna missade heller inte ett djurspår eller en enda harlort i närområdet…

soner-a-harbajs

Efter lunch meddelade Heidi att Björn skulle vara lekledare till barnen medan jag och hon skulle på utflykt. Med skidor…

jag-a-heidi-skidor

Sådärja. Jag blev inte förvånad. Heidi skejtade iväg som ett X2000 medan jag mer nötte på som ett ånglok på mina turskidor. I vanlig ordning kunde jag ju inte hålla mig till spåret heller…

skidor-pa-fjallet

I fjällen måste jag bara uppåt för att kolla läget och när jag väl är där måste jag till nästa höjd för att kolla där och så vidare…

fjallvy-stavar

En glad pointer mötte jag också. Född svensk men numera norsk fick jag veta av hussen och matten…

pointer

Jag och Heidi var fantastiskt nog tillbaka vid bilen ungefär samtidigt. Ungefär lika svettiga också. Härligt! Tillbaka till stugan. Heidi klurade på att få upp och igång sin lite mer avancerade väderstation…

heidi-a-vaderstation

Björn hade huggit ved och byggt bobhopp med sönerna så de var också ganska möra. Jag och Harry läste en bok…

jag-a-harry-laser

Dante försökte lära tvillingarna lite spelregler. Förgäves. De hade egna sådana mest hela tiden…

sallskapsspel-2

Heidi var uppe på taket några gånger, för att sätta fast vindmätaren till väderstationen…

stuga-s-vastansjo-2

Ja det har sammanfattningsvis varit en fantastiskt mysig helg. För alla. Mycket lek, bus, skattjakt, spännande samtalsämnen (som alltid med Björn och Heidi), mycket analyserande, god mat och god energi.

morgonstugmys

Efter lunch idag sade vi hej då till våra vänner och hej då till Tärnafjällen. På återseende! ❤

backspegel-fjall

Medan vi roat oss i denna fjällvärld har maken roat sig i en annan. Han och en vän har varit på toppfågeljakt. Ja de hade ju tyvärr lika dåligt före som vi hade men de fick i alla fall se några tjädrar och många fina tjäderbajsar…

tjaderbajs

De hade något bättre lycka med fisket dock så vi överlever nog nästa vecka också… 😉

fjallfisk

Denna helg har vi alla både laddat batterierna och gjort av med en massa. En skön trötthet. Imorgon är det en ny vecka med nya utmaningar. Ha det bäst!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s