Nytt år med fjäll, flanell och pastell…

Några dagar före nyårsafton kom det lite mer snö här hemma i Västerbottens inland. Perfekt för vår Norma att motionera hararna lite mer och perfekt för oss tvåbenta att lufta skidorna lite mer…

harjakt-skidor

Jag älskar känslan när man står (förhoppningsvis) på skidorna helt själv mitt i skogen och bara njuter. Av skogen, stillheten och friskheten. I både ljus och mörker. Ännu bättre blir det såklart om det, som i det här fallet, ackompanjeras av ett skönsjungande hardrev. Jag tyckte faktiskt att harjakt var lite småtrist när jag var yngre. Märkligt tycker jag nu. Men var sak har sin tid och alla år sina glädjeämnen. Av olika anledningar.

jag-a-harjakt

Nu börjar sönerna kunna hänga med på lite längre skidturer också. Men precis som vid jakt med barn ska man göra det utifrån deras förutsättningar. Bättre med en kort tur än ingen alls! Att det är mörkt är heller inget hinder. En mörkerskidtur i skogen med pannlampor är roligt för både stora och små, två- och fyrbenta…

morkerskidtur

Det nya året tänkte vi fira in i fjällstugan och vi fick till och med möjligheten att åka en dag tidigare än planerat. Lite småstressigt med alla förberedelser men vi tog oss iväg och fram. Det är verkligen livskvalitet att vara där uppe. På alla plan och för alla i familjen.

snoigt-fjallfonster

Första dygnet blev det mycket stugmys då snöstormen rasade utanför. Inte riktigt i flanell men väl underställ och yllefiltar. Fredag morgon fick vi skotta oss ut och så här kunde det se ut då jag bar en av tvillingsönerna på ryggen för att försöka ta oss till grannarna på en kopp kaffe…

jag-a-henry-i-snostorm

Både före och efter stormen bjöd himlen på magiskt fina pärlemormoln i svävande pasteller…

parlemormoln-i-fjallen

Till och med hundarna var som hänförda…

hundarna-a-moln

Helt magiskt vackert! Och mycket snö…och bus såklart…

edde-henry-a-hundarna

Glädje och lycka! Lyckliga hundar är lydiga hundar. Oftast. Och med mycket träning. Jag älskar att se även dem lyckliga i alla fall…

hundbus-2

En stund in på årets sista dag bedarrade snöstormen och vi, tillsammans med goda vänner, kunde bege oss upp på fjället med skotrarna. Här är en nyårshälsning där uppifrån från mig och min fina familj…

familjen-eriksson-skoter

Sönerna passade även på att provsitta vår kompis Petras nya skoter. Äntligen har hon insett vilket märke som faktiskt gäller…

sonerna-pa-petras-polaris

Inför nyårsmiddagen i flanell, underställ eller annat bekvämt och i goda vänners lag hade vi i vanlig ordning lite begränsade möjligheter. Vi har inget rinnande vatten, eller ja vi har dunkar med vatten. Små ugnar och inte de bästa plattorna men vi fick till en rökt rådjurstoast till förrätt, rostbiff och bakad potatis till huvudrätt samt hallonmousse med chokladkaka till efterrätt. Här är en bild på huvudrätten som var fantastiskt god och vilket lyx med riktiga tallrikar och bestick…

varmratt

Det är förbjudet med smällare och raketer på Sandvikens Fjällgård. Så himla bra tycker jag. Istället skickade vi upp några sådana där ljuslyktor. Jättefina men inte alls så enkelt som man kan tro. I år lyckades vi i alla fall få upp två stycken (av fyra)…

rislampa-2

Ljuslyktor och norrsken. Hur fint som helst! Senare på kvällen träffade vi andra efterlängtade vänner och vid tolvslaget samlades alla på fjällgården för att gemensamt skåla in det nya året. Dagen efter var det lite småkyligt men väldigt fint. Mycket utelek både på dagen och kvällen. Jag, Harry och hundarna avslutade med skymningspromenad medan de andra körde skoter och tolkade med bobbarna…

med-harry-a-hundarna

Det nya året började så himla bra men gick lite mindre bra idag. Då vi skulle åka hemåt. Fyrhjulsdriften på min bil var riktigt kinkig och tvingade oss att köra max 50 km i timmen. Vi har ganska exakt 34 mil hem…Efter drygt femton mil, lån av en varmvattentvätt, många stopp och en hel del mindre fina ord släppte det i alla fall. Halleluja! Det kunde ju dock varit ännu värre (så är det oftast) och vi fick bland annat stifta bekantskap med de här som det då inte heller verkar gå någon nöd på…

algko-a-kalv

Nu hoppas jag året fortskrider som det började! Magiskt och med massor av möjligheter, glädjeämnen och lagom mycket utmaningar. God fortsättning på Er!

 

5 kommentarer

Add Yours
  1. Britt

    Önskar dig en god fortsättning på det nya året.Jättefin bilder från fjällstugan,landskapet,barn och hundarna.Förlåt glömde skotrarna….Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s