Bråda, färgglada dagar…

Så här kring jul har dagarna en tendens att bli bråda. Alltid. Inget undantag detta år. Under veckan har det varit mycket jobb, möten, två luciatåg, tre julbord och en massa annat. Jag gillar det ändå. Hellre för mycket än för lite. Kring jul råder dessutom en härlig stämning som liksom genomsyrar allt. Julstämning. Stort tack ska jag även rikta till nära och kära som gör det möjligt att få ihop bråda dagar…

solnedgang-raveln

Dagliga doser av natur behöver man också. Att balansera det bråda med. Samt försöka motionera ikapp några julbord. Veckans natur har varit fantastiskt färggrann och väldigt varierad vad gäller temperatur. Himlen försöker kompensera alla svart-vita nyanser på marknivå…

en-a-och-lite-halo

Fullmåne har det varit. Väldigt fina, upplysta kvällar och nätter som inbjuder till månskensmotion. Inte alls lika noga med vilken pannlampa man far med sådana här kvällar…

manskensmotion

Jag har fått några tidiga julklappar under veckan, bland annat de finaste och mest rejäla tjocksockor jag någonsin skådat. Av min vän Eva. Färggranna och fyllda med värme precis som Eva själv. Hennes finska släkting har stickat dem av ull och sisu. Färgerna symboliserar blå himmel, sommar som vinter, solnedgång, vatten, skog, djur och den grå men fina vintern…

nya-algtjocksockar

Vackert och färggrant var det även hos min lillebror Johnny och hans Josefin på deras nyinköpta gård i Vindel-Ånäset. Jag och sönerna var dit på besök under helgen…

vindel-anaset

Mycket surr, mys och en del pepparkaksbak…Josefin introducerar sin glutenfria pepparkaksdeg…

sonerna-a-josefin-bakar-p-kakor

Den var lite annorlunda att jobba med men nog fick vi till pepparkakor till slut. Vi fick även inviga den fina skoterformen vi fått av vår vän Gunnel i fjällvärlden…

pepparkakor

Med pepparkakor, korv och Frolic har vi även firat vår Wilda som fyllt nio år. Hon har blivit märkbart äldre sista tiden. Ett hundliv är alltför kort. Alltid. Det känns som att det är dags att fundera på en ny liten rödtuss…

wilda-9-ar-a-grantomte

Några kortare släpp och kortare drev har det blivit med Norma. Något mer långvarigt vågar vi inte då föret fortfarande är långt ifrån bra. Frustrerande! Får kanske köpa sockar som jag sett att många andra behövt köra med…

norma

Föret kommer med all sannolikhet inte att bli bättre närmsta dagarna heller. Nu i skrivande stund hör man nämligen regndroppar på fönsterblecken…nollgradigt och regn…snart julafton. Tragiskt. Det snöade i alla fall idag då vi var på bad, bus och julbord på Källan på Västerbottens högsta berg…

kallan

Jag beställer mer snö! Genast! Till de fortsatt bråda dagarna innan jul. Jag undrar om jag egentligen fixat alla julklappar? Jag hoppas det. När jag var på styrelsemöte med Jägareförbundet Västerbotten under veckan inhandlade jag en extra; boken ”Ella på ripjakt”. Vi har nästan läst sönder föregångaren ”Ella på älgjakt”…

mote-sjf

Nu är det hög tid för mig att grotta ner mig i lite jobb innan jobbveckan börjar. Trevlig fjärde advent på Er med önskan om mycket julstämning, några minusgrader och ytterligare några centimeter snö…

bagarstugefrost

 

3 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s