Myggfritt vintermys…

Ja det har sannerligen varit myggfritt sista dagarna. Temperaturen har hållit sig kring tjugo minusgrader. Vi som bor högt har ändå haft relativt ”varmt” under helgen. Det har varit en väldigt härlig helg utan några direkta måsten. Tyvärr lite skarpt och kallt för jakt med hundarna. Det fick bli promenader istället. Och mys. Myspromenader…

jag-a-wilda-2

Några sparkturer har det också blivit. Då kylan inte varit värst. Vi bor ju som sagt ganska högt och sparkföret har verkligen varit bra på sistone. Jag slits mellan viljan att åka järnet och rädslan att på något sätt krascha. I julklapp önskar jag mig därför en spark med broms. Gärna en ”kickspark” och gärna en sådan till barmark också. En ännu bättre pannlampa vore inte heller fel. Samt en limpistol…

sparktur

En del skoter har vi kört i helgen. Kollat mårdfällor och huggit en utegran. Här är glesbygdsmaken i sitt rätta element…

daniel-med-motorsagen

Ena halvan av familjen drar hemåt med julgranen. Julgranstransport på glesbygdsvis. Jag och Edde tog en liten omväg för lite mer skoterkörning…

julgranstransport

Trevliga besökare har vi haft i helgen också. Några av dem skoterburna…

skoterbesokare-2

Vi har även brutit en tradition under helgen. Traditionen vad gäller innegranen. Den ska ju egentligen tas in en eller två dagar före julafton men vi har gjort det redan nu…varför inte njuta även av julgransmyset lite längre…

wilda-a-julgran

Idag har vi varit till Berggård i grannbyn på julmys. Inför varje jul har de en dag med öppet hus då man får en rundtur på gården. Hälsa på alla djuren vilka många är av gamla lantbruksraser (fjällkor, hästar, hundar, getter, får, minigrisar, ankor, hönor, tuppar påfåglar, chinchillor och kaniner), fika, köpa lite hantverk samt träffa tomten. Hur mysigt som helst…

berggard-katan

Fina lyktor och fina vyer…

berggard

Nyfikna fjällkor…

fjallkor

Julfin ponny…

julhast

Väldigt spännande att träffa tomten, få en liten julklapp, grilla marshmallows samt berätta några viktiga punkter på önskelistan…

soner-a-tomte-berggard

Lite bakning har jag hunnit med under helgen. Bland annat knäck. Chokladknäck. Jag är inte så förtjust i varken att äta eller göra knäck men vad kan gå fel med choklad i? Inget faktiskt. Jag brände mig bara en gång och de blev väldigt goda. Smaken gav mig även en nostalgisk minnesresa. De smakar väldigt likt sådana chokladkolor som min alltid saknade och älskade plastmormor Thyra brukade göra. Fint inslagna i smörpapper fanns de varje jul. Jul är generellt en tid med mycket minnen tycker jag. Och kärlek. Familjärt och mysigt. Ja julen borde i alla fall vara så. Alltid och för alla…

chokladknack

Viktigt med värme både inifrån och utifrån. En brasa i öppna spisen sitter aldrig fel efter myggfria utevistelser…

sonerna-vid-brasa

Trevlig tredje advent alla! ❤

2 kommentarer

Add Yours
  1. lenasoderberg

    Så mysigt!! Jag är lika barnsligt förtjust i julen. De väcker minnen från barndomen som man vill föra över till nästa generation. Bara mys och må gott och försöka att inte stress upp sig som tyvärr större delen av befolkningen gör i denna tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s