Skogsbärsmousse…

skogsbarsmousse

Vid oväntat eller väntat besök. Går väldigt snabbt att göra. Av ingredienser som ofta finns i kyl och frys. Smakar lent och smaskigt! Ganska mäktig dessert dock så gör inte för stora portioner. Följande behövs till fyra portioner:

250 g frysta bär (på bilden ovan använde jag blåbär och hallon)

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

Mosa/mixa bär och florsocker. Vispa grädden löst och blanda med bärmoset. Skeda upp i portionsformar och garnera med lite hela bär och kanske något chokladigt?! Går att servera direkt eller göra i förväg och låta stå i kylen till serveringsdags.

I somras provade jag att göra enbart på blåbär. Kanske inte det bästa om det är många barn som ska äta det men gott var det och det finns ju tvättmaskin…

blabarsmousse

Jag har funderat på att prova med hjortron också…kanske till helgen? Då får jag efterlängtat besök av tre jägarvänner. (Vi har bland annat ett gemensamt Instagramkonto under namnet @tssjakt). Tyvärr verkar inte föret ska vara det bästa men man vet aldrig. Vi håller tummar, tår och tassar!

4 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s