Vilda Pizzabullar…

Så här i höstlovstider är det perfekt att testa lite nya maträtter för och med barnen. Mat som är gott och smidigt att äta både ute och inne. Medan snön lite försiktigt singlade ner och vi höll tummarna (och tassarna) om spårsnö till morgondagen provade vi att göra ”Vilda Pizzabullar” och så här gjorde vi 25 stycken sådana:

Vi satte ugnen på 225 grader. Blandade 50 g jäst med 4 dl ljummen mjölk, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 tsk socker. Vi arbetade in 12 dl vetemjöl och lät sedan degen jäsa i 30 minuter…

dsc_3382

Under jäsningstiden blandade vi ihop en fyllning av 1½ dl tomatpuré, 1½ dl ketchup, 5 dl rökt och strimlat rådjurskött, 5 dl riven ost, 3 msk olivolja och 1 hackad lök. 2 dl oliver kan man också blanda ner om man gillar det. (Nästa gång tror jag att jag ska blanda ner lite mjukost med viltsmak också.) Vi smaksatte med salt, peppar och oregano. Sedan lade vi ut formar på en plåt…noggrant…

dsc_3388

Degen delade vi i två delar och kavlade ut varje del till en stor pizza. Fyllningen breddes ut. Vi rullade ihop degarna som kanelbullar. Skivade dem i 2-3 centimeter tjocka skivor och lade dem sedan i formarna och gräddade i ugnen i cirka 10-15 minuter. Enkelt, roligt och gott!

dsc_3408

 

1 kommentar

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s