Äventyr i björn- och tjäderland…

Under helgen har hela familjen varit på äventyr på lite olika håll. Daniel och Edward har varit hundförare på en arrangerad jakthelg medan jag och tvillingarna varit till min vän och tvillingarnas gudmor Miranda med familj i Högland. Här är en bild från fredagens första pink- och pinnletarpaus…efter tre mil ungefär och med drygt 30 kvar…

dubbel-h-kisspaus

Efter en liten paus med fika och en chans göra av med lite spring i benen hos vänner i Åsele gick resten av resan finfint. Vi kom fram till Högland lagom till middag och myspys. Vi gjorde kväll ganska tidigt som tur var då dagen efter bjöd på många äventyr. Bland annat en utflykt till den nya fina kojan (”Arons kuja”) som Miranda med familj byggt under sommaren…

arons-kuja

Lite viltvård. Miranda och tvillingarna kollar till en av hennes mårdfällor…

miranda-a-dubbel-h-a-mardfalla

I de här trakterna finns det också mer än lovligt med björnbajs att ta en närmare titt på…även lukttester utfördes för att ta reda på vad björnen ätit. Bär och bajs luktade det enligt Henry och Harry…

dubbe-h-a-bjornbajs

Lite viltspaning resulterade i bland annat en tjäderhöna…

tjaderhona

På eftermiddagen lekte Mirandas snälle son och man med tvillingarna så att vi tjejer kunde ge oss ut på en jakttur. Häggingåsens Thai jobbade på toppenbra i vanlig ordning! Han är en fröjd för både ögon och öron…

thai

Flera fågelkontakter och ståndskall som man fick gåshud av. Magiskt! Fåglarna satt både bra och dåligt. Vi turades om att smyga på dem och efter att ha smugit bort var sin förvaltade Miranda sista chansen på bästa sätt. En riktigt fin tjädertupp…

miranda-a-thai-1

Så himla roligt! Helt klart bästa jaktformen! Man blir glad! Även om det inte alltid går som man tänkt sig. Så är det med jakt!

jag-pa-jakt

Älgar var också i farten…

algskavning

En älg var dock inte alls i farten! Den här såg vi efter vägen då vi åkte upp på fredagen och även då vi åkte hemåt idag. Välmarkerat och förhoppningsvis bärgat snarast! Tråkig syn!

dod-alg

En fantastiskt trevlig helg har det varit! Stort tack till gudmora med familj! ❤ Förutom äventyr, jakt, god mat, lördagsgodis, bastu, bad, skratt och mys har tvillingarna fått fantastiskt fina presenter (de fyller fyra år nästa helg). Passar perfekt till de nya knivarna de fick i somras (och som de absolut inte får använda utan tillsyn)…

knivbalten-2

Hur gick det för andra halvan av familjen då? Jo de har haft finfina dagar i andra skogar med trevligt sällskap och vår Norma (Bergvattnets Dakka) har jobbat på jättebra med ganska krångliga harar. Bensåret ser dessutom helt okej ut. Hurra!

norma-a-hare

Nu är det bara att vika tvätt, vika in årorna och ladda för en ny jobbarvecka…

 

8 kommentarer

Add Yours
 1. Fjällripan

  Härliga bilder! och precis som jag skrev hos Miranda, så ser ni ut att ha haft en toppenhelg!
  Så gulligt när tvillingarna inspekterar dyngan 🙂

  Å vilken fin stuga de har byggt, gillar! :))

  Gilla

 2. mittisiktet

  Tack själv för en underbar helg och hjälp med fotograferingen åt Härkila 💕 Nu gör vi kväll i Hedberg efter en lång jaktdag. Imorgon blire jakt igen. Passa pajka minä 😘 och kram till resten av Er 💕

  Gilla

 3. Kattis

  Så mysigt det ser ut och många fina bilder. Är själv tillbaka på jobbet efter 2 veckors jakt med våra nobspojkar. Tråkigt värre, längtar ut i skogen igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s