Min favoritfärg är oktober…

…är det någon som sagt någon gång. Jag håller verkligen med! Oktober bjuder på både värme och kyla. Bokstavligen och färgmässigt…

kvarnasen

Under veckan har jag som kallast sett minus åtta grader härikring. Lite snö har fallit inte långt härifrån. I morse var det något mildare men då var det istället årets första riktiga halka på sina ställen. Dags att byta till vinterdäck snart. Mina däck har rullat mycket denna vecka. Jag har varit på kurs i Lycksele. Kurs för att kunna hålla kurs i Arbete på väg. Spännande! Spännande är också denna ”Norrlandsstad” som är fylld av bästa sortens dekorationer. Vad sägs om den här rondelldekorationen till exempel…

algtorn-lycksele

Den här årstiden måste jag verkligen åka i tid då jag ska någonstans. Jag behöver några extra minuter för att eventuellt stanna, fota och uppleva naturen. Speciellt i oktober…

stor-kvammarn

Varma höstiga färger, kalla pastelliga sådana och lite dimma på det. Magiskt! Här ovan ser ni sjön Stor-Kvammarn. Än så länge kan jag ibland (beroende på var jag ska) köra den så kallade ”sommarvägen” hemifrån. Ett höstigt Sikträsk möter upp efter några kilometer…

soluppgang

Igår körde vi ”vintervägen” till förskolan och mot kurs för min del. Vi var tvungna åka tidigare än vanligt så att jag skulle hinna till Lycksele (nio mil ungefär). När vi kom ner till den lite större grannbyn undrade tvillingarna varför jag bländade av extraljusen. Jag förklarade att det gör man i en korsning för att inte blända andra bilister och dessutom behöver vi inte ha på dem genom byn här då det finns gatljus där. ”Gatljus? Jaaa, det är de där långa pinnarna med lampor på…” sade en av tvillingarna insiktsfullt. Glesbygdsbarn!

Varannan vecka jobbar min man eftermiddag. Då får man lov att hinna med lite extra mycket. Tillsammans med sina glesbygdsbarn. Som till exempel hundträning på kvällskvisten. Med mutor som pannlampor, utekvällsfika och stjärnskådning går det mesta…

topptur-atv

Filmkväll har vi också haft. Med popcorn…

fredagsmys

Med en film som, bland annat, vi själva medverkar i. ”Jag är jägare” av Helene Tivemark. En fantastisk produktion som belyser alla aspekter av jägarlivet förutom egentligen själva dödandet. En film som alla kan och bör se! Jägare som icke jägare. En film fylld av värme och äkthet. Precis som filmskaparen själv. Filmen kommer inledningsvis att visas på utvalda platser i hela landet…

film-1

Avslutningsvis hoppas jag att Normas ben nu läkt färdigt och att vi kan få njuta resten av oktobers lediga dagar till (bland annat) en ofta viftande stövarrumpa med tillhörande skönsjungande hardrev!

ryggsack-a-norma-2

 

4 kommentarer

Add Yours
 1. Annelie Wallmark

  Som vanligt läser jag allt det fina du skrivit med ett leende på läpparna. Jag vet så väl vad du menar och inte att förglömma norrskenet som börjar visa sig. Dina glesbygdsbarn är helt underbara och jag ser fram emot att träffa er alla. Stor kram

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla Annelie! 💛 Ja det är härligt att vara naturreligiös! 😉 Norrskenet är också helt magiskt! Det har varit mycket på sistone. Väldigt svårfotat dock! 😏 Vi längtar efter dig också! Puss å kram på dig och de dina! 😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s