Fynd och fix i pysselskogen…

Jag gillar att pyssla och fixa. Gärna av det naturen har att bjuda på. Återbruk och vidareförädling. Verkstaden har varit som en pysselverkstad i några dagar…

pyssel-pa-g

Mitt första mål var någon slags belysning till tvillingsonen Harrys rum som känts lite väl mörkt. Ett fint renhorn (inte i fin i färgen dock) som en vän hittade sist vi var i ”vår” fjällvärld, vit sprayfärg, gamla kedjor och en mysig ljusslinga jag fått gjorde susen…

renhornslampa

Medan jag härjade runt och letade grejor och inspiration fick jag med nya ögon syn på en knölig, vrilig gren som svärfar hittat någon gång och som legat länge i vår foderlada/förråd. Nu såg jag direkt att jag bara måste göra en ljusstake av den. Till vår ”pensionärskuvös”…

traljusstake-1

Jag hade också som mål att göra en ”koshängare”…en sådan måste man ju bara ha! Kosor använder vi ofta och de är ju väldigt vackra i sig. Minnen. Goda kaffestunder. De flesta av våra har svärfar gjort och jag vet dessutom att tvillingarna ska få nya, egna i födelsedagspresent i mitten på oktober av honom. Jag gillar ju verkligen horn och jag har sett flera som gjort hornhängare så en sådan skulle det bli. Jag kapade lämpliga renhornstoppar och betsade dem då de inte var så fina i färgen samt letade rätt på en lämplig brädbit som jag målade vit…

koshangare-1

På lite längre håll…

koshangare-3

Jag har fler pyssel på gång. Ja det har jag ganska ofta men mer om det senare. Hela vårt hem kan man nog beskriva som ganska ”vild och jaktig” inredningsmässigt. Fynd till dylik inredning kan man med fördel göra på loppis och i antikaffärer. Känns bra att det blir återbruk det också. Jag kan inte säga att jag fyndar speciellt ofta. Jag gillar verkligen inte att shoppa generellt och är sällan i någon större ”människoby” av den anledningen om jag inte måste. Men för några veckor sedan fyndade jag faktiskt de här fina sakerna på en lokal loppis…

loppisfynd

En som också bor i skogen och som är riktigt bra på att fynda dylika ting är min vän Miranda. Hon fyndar även till mig. Stort tack för det! ❤ I somras hittade hon till exempel de här antika, jakttavlorna till mig som jag hängt upp i gästrummet…

antika-jakttavlor

Men nu är det hög tid för mig att ”pyssla” vidare med tvätten…

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s