Kvalitetstid med kärlek och krutrök…

Kvalitetstid. Egentid. Tid på tu man hand. Stunder som är ganska omdiskuterade. Värdefulla tycker jag. Alla behöver ladda batterierna lite extra ibland. Den här helgen hade världens bästa farmor och farfar erbjudit sig att ge sönerna kvalitetstid så att jag och maken också skulle få sådan tid. På tu man hand. Den första sådana helgen detta år. Välbehövligt! Vi packade bilen med jaktkläder, vapen och hundar och drog till fjällstugan. Inledde jakthelgen med bastu och någon bira medan mörkret och dimman lugnt tog över dagen…

kvallsbastu

Morgonen efter bjöd också på lite dimma. Och lite frost…

dimmig-morgon

Pigga och glada efter en ovanligt lång och ostörd natt drog vi till de vackra, fjällnära skogarna. Med en hel del gigantiska tallar. Tänk om de kunde tala…

wilda-a-tradet

jag-a-trad

Den här dagen var vi på ett ställe där vi visste att det brukar finnas fågel. Hela förmiddagen gick vi dock tom. Tur att vi hade med oss en korvburk…

jaktlunch

Lite mat och lite vila gör susen…

wilda-vilar

Vi hann inte gå långt efter lunchrasten förrän ett efterlängtat ståndskall ekade i fjällskogen. Det lät dock lite annorlunda. Lite mer osäkert men ändå inte. Vi smög sakta närmare och närmare och Daniel kom till skott…

wilda-a-mard

En fågel är sannerligen inte lätt att upptäcka i trädet och mården är ännu värre! Det är tur att de har den där orangea ”haklappen”. Vi har skjutit mård för Wilda förut och då brukar hon oftast låta extremt hetsig på skallet men det kanske är annars med mer fjällnära skogsmårdar?

daniel-wilda-a-mard

Eftermiddagen gick vi också tom på fågel. Hittade några betade tallar och några gamla tjäderbajsar men inget levande.

jag-pejlar

Det var tur att vi tagit med tjäderkött hemifrån och marinerat. Tillbaka i stugan och utemiddag på gång…

tjadermiddag-pa-g

Dagen efter valde vi ett annat område. Wilda fann några fåglar på förmiddagen men de satt väldigt dåligt. Kanske för att lövfällningen börjat komma igång?!

fjallvy-2

Skog är alltid vackert men fjällskog med allt vad det innebär tar alla priser! När vi precis bestämt oss för att stanna och luncha hittade Wilda något intressant. Ståndskallet lät misstänkt likt ”mårdskallet” dagen före. Så var det. Längst upp i en björk satt den…

jag-wilda-a-mard-2

Nu har vi garanterat banat väg för fler skogsfåglar i framtiden. Mården är en hård predator på bland annat sådana. Känns väldigt bra att i alla fall utfört lite viltvård. Nu hade vi väl ändå förtjänat någon tjäder!?!

wilda-i-fjallskogen-2

Ja Wilda hittade faktiskt några fåglar till men precis som på morgonen tog de till vingarna alldeles för tidigt. Till slut fick vi vackert vada hemåt…

daniel-a-wilda-vadar

Sammanfattningsvis har det ändå varit en helt underbar helg. Jakt, fjälluft, god mat, trevligt sällskap, kärlek, mycket sömn och vackra vyer…

fjallvy-3

Tacksam är vad jag är! Tacksam över alla som gjort denna helg möjlig och magisk! ❤ Tacksam över att komma hem som en nyladdad mamma till tre efterlängtade söner som också haft en underbar helg med bland annat lek, fiske, bärplockning, mat, fika, sömn och världens största sandlåda…

sonerna-vid-havet

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. Kattis

  Underbara bilder och toppen att ni sköt 2 mårdar. Vi åker ikväll till konservatorn i Ånge och hämtar hem 2 st vi fick i fälla i våras. Har lite jaktpaus eftersom älgjakten är i full gång men på måndag kör vi igen.

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack så mycket Kattis! Ja det är ju toppenbra att få några mårdar men vi hade gärna ”fått” någon fågel också! 😀 Bara på ett igen! Jag tror att jag såg era konserverade byten på Instagram?! Superfina! 😀 Fortsatt god jaktlycka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s