Skogsfågeljakt… 

Ja äntligen var det dags igen! För jakt på skogsfågel. Med trädskällare. Lycka! För flera i familjen…

En av mina absoluta favoritjaktformer! Spännande och utmanande. Roligt att smyga omkring som en indian…ja försöka i alla fall…

Wilda har jobbat riktigt bra under helgen och hittat en hel del fågel. Riktigt roligt. Att sedan komma till skott är verkligen lättare sagt än gjort. Att få ögonen på fågeln innan den får ögonen på dig och såklart sätter de sig där det är som tätast och jäkligast. Sån skog har vi gott om här! När jag blir ”stor” ska jag flytta till mer fjällnära skog tror jag minsann! Jag har i alla fall fått en jaktdag tillsammans med min man vilket inte hör till vanligheterna numera. Som jagande småbarnsföräldrar får man oftast jaga i skift. Men vår tid kommer tillbaka. Undrar vår gemensamma jaktdag denna helg smög vi bort var sin fågel och Daniel fick skjuta en. En ung men väldigt fin tjäderhöna…

Som småbarnsförälder kan det också vara väldigt skönt med några timmar helt själv i jaktskogen! Men när då barnen verkligen vill följa med…ja man måste ju uppmuntra det också! Bara en åt gången dock just på fågeljakt…

En jakttur med barn får man såklart anpassa efter dem. Det får inte bli för tråkigt och jobbigt! Jakt ska vara kul och spännande! Fika får man absolut inte glömma! En riktig kvalitetsdag för mor och äldsta sonen! 💚

Tyvärr var ingen fågel ”hemma” den här dagen och när det började bli lite för varmt avslutade vi jaktdagen. Vissa med ett dopp…

Helgen har bjudit på alla möjliga väder. Sol, regn och mer eller mindre kraftiga vindar. Hoppas på mer ”jämnbra” väder nästa helg! På glittrande skogar, rungande ståndskall och skönsjungande drevskall…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s