Blekta minnen…

Ja koka och bleka minnen är precis vad vi pysslat med under helgen som var…

Rådjurskok

Under bockpremiären förra veckan var Daniel söderöver till en vän och jagade just råbock. En av hans favoritjakter. Med sig hem hade han fyra rådjur, en grävling och fina jaktminnen. Det känns viktigt och roligt att ta tillvara på minnena och att vidareförädla viltet i fråga.

Skallar

Sista räven jag sköt förra säsongen får nu samsas med Daniels grävling. Ett lite udda stilleben kanske men jag tycker att det är vackert och respektfullt. Det kan även vara lärorikt! För barnen till exempel. Förra året sparade jag även några ”tassar” från vilt vi ofta jagar…

Tassar å klor

Min första älg har såklart en hedersplats. Vissa troféer minns man extra mycket! Det här är ju även ett bevis på att jag (den tiden jag jagade älg) faktiskt höll mig vaken ibland…med tanke på förra blogginlägget… 😉

Älghorn

Skinnberedning har jag provat på och är tyvärr inget jag är speciellt duktig på. Inte ännu! Jag ska öva mer men tills vidare lämnar vi ibland in skinn för beredning hos någon som faktiskt kan. Några djur har vi såklart även stoppat upp, som den här mården till exempel…

Mården

Uppstoppade minnen är helt perfekt att ha då man har barn. Man kan berätta spännande jakthistorier kring dem, diskutera djuret i fråga och när sönerna springer omkring med sina leksaksbössor har de alltid något att ”jaga”… 🙂

Av horn kan man också göra mycket! Jag gillar horn! För något år sedan tänkte jag göra en renhornslampa i plural till vår ”pensionärskuvös”. Det blev i slutändan en renhornslampa i singural men riktigt mysigt ändå…

Renhornslampa

Det här hornet fick jag av en god vän. Alltså inget jaktminne i sig men ett vänskapligt minne! Jag har även gjort bland annat en hängare till badrummet av renhorn och på den hänger finfina halsband som min svärfar gjort till mig av älghorn och älgtänder…

Hornhängare

En liten närmare titt på de fina halsbanden…

Älghalsband

Svärfar är väldigt händig. Och hjälpsam. Speciellt med alla mina mer eller mindre galna idéer och projekt. Mina söner har jag också lyckats smitta…de blir också överlyckliga över horn, ben och annat. Edde har till exempel hittat och gjort en egen hornhängare i sitt rum…

Edde hornhängare

Mycket annat går också göra av horn. Till exempel ljusstakar i olika former. Eller varför inte snapsglas?! Även här är det svärfar som skapat till oss…Nu när jag tänker på det är ju svärfar Bengt som jägarnas egna Ernst! 😀

Snapsglas...

Ja det jag vill säga är alltså att ni ska hand om era minnen och ta hand om så mycket som möjligt av djuren ni skjuter. De är väl värda det. Både minnena och djuren. Jaga! Vidareförädla! Bevara! Ät!

 

3 kommentarer

Add Yours
 1. Robin

  Vaken och vaken, jag höll dig vaken vill jag minnas 😊.

  Jag får fortfarande goa vibbar när jag passerar eller framförallt hamnar på pass där du sköt älgen. Jag minns hur jag satt några steg bakom dig, hörde ett brak i skogen och kollade upp och sökte din blick. Du verkade inte lika upphetsad utan höll på att lägga in en portionssnus när stortjuren klev ut på vägen. Dosan åkte dock över axeln och ett skott i hjärtat senare så var saken (älg)biff 😊.

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Ha ha ja det var verkligen roligt att du var med den dagen lillebror! Vilken dag! 😄💛 Å vilken tur att jag hade portionssnus på den tiden så att det snabbt gick att plocka upp igen! 😜 Vi kanske kör en favorit i repris i år, på var sitt pass och på var sin tjur?!? 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s